Reflexoterapia

Reflexoterapia si Reflexodiagnostic

Fie ca aveti o problema de sanatate cronica sau acuta, fie ca doriti o modalitate de a reduce tensiunile si de a va îmbunatati starea de sanatate, reflexoterapia poate reprezenta raspunsul la problemele dumneavoastra.

Desi actioneaza potrivit unui principiu similar acupuncturii, în locul utilizarii acelor, se aplica o simpla apasare prin intermediul degetelor la nivelul unor puncte reflexogene de pe talpa si aceasta apasare având efecte stimulatoare asupra unor zone specifice din organism.

Va veti convinge, cu siguranta, ca reflexoterapia este o forma de tratament perfect sigura si totodata o experienta placuta si relaxanta.

reflexoterapie

Talpile picioarelor reprezinta zona de maxim interes in reflexoterapie.
Pe talpile picioarelor sunt locuri de proiectie al tuturor organelor corpului omenesc iar prin intermediul punctelor de corespondenta se stabileste o legatura cu acestea. Doctorul Fitsgerald a demonstrat ca pe talpa dreapta a piciorului sunt proiectate energetic, sub forma de zone sau puncte, organele situate in partea stanga a corpului, iar pe talpa stanga sunt proiectate organele situate in partea dreapta a corpului. Restul celorlalte organe sunt proiectate la fel pe ambele talpi.

Reflexoterapia ajuta la reducerea stresului acumulat, relaxand diferite zone si ajutand organismul sa funcţioneze mai bine.

In cazul unor afectiuni minore, organismul este capabil sa recupereze fara a fi nevoie de vreun tratament. Corpul are in sine fortele necesare pentru vindecare, forte care pot fi stimulate prin reflexoterapie.

REFLEXO-1

Cu ajutorul reflexoterapiei te poti vindeca de:

 • stres, amețeli, migrene, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica
 • afectiuni hepato-biliare
 • afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, reumatism, artroza, artrita, coxartroza
 • tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului menstrual, osteoporoza
 • disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.)
 • tulburari de metabolism, obezitate, diabet
 • afectiuni digestive
 • afectiuni renale
 • probleme de circulatie a sangelui: hipertensiune, hipotensiune, arterioscleroza, dureri de picioare, guta
 • afectiuni ale urechilor, nasului si gatului (ORL): rinita, sinuzita, bronșită, astm, nevralgii etc
 • crampe musculare, entorse, dureri de spate
 • ajuta si in cazuri de infertilitate la femei

bigstock-digital-pressure-hands-reflexo-17655467

Prin masajul acestor zone are loc o irigare mai buna, un aport crescut de sange in zonele reflexe si organele corespunzatoare. Pe anumite zone reflexe se pot intalni depozite de acid uric sau cristale.

Reflexoterapia are rol profilactic, mentinand sanatatea celor care o intrebuinteaza periodic, dar si curativ, ducand la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni, fara a fi nevoie de medicamente. De asemenea, poate fi folosita si in scop diagnostic. Oricine poate apela la reflexoterapie daca intentioneaza sa-si ajute propriul corp sa se mentina intr-o stare de echilibru.